"Nu, een jaar na het overlijden van papa, beseffen we ons pas hoeveel waarde de foto's van het afscheid hebben"

March 19, 2018

Waarom zou je een afscheid fotograferen?
 

Afscheid nemen op een moment van overlijden is een onontkoombaar feit. En als het dan toch staat te  gebeuren, dan wil je er ook iets bijzonders van maken. Het is immers het laatste wat we voor diegene kunnen betekenen. Het leven wat is geleefd eren, en koesteren wat hij of zij heeft betekend Hoe kort of lang dat leven ook was. Beleven doe je deze tijd vaak in een roes, waardoor de wereld voor je gevoel even stil staat en waarbij je niet altijd alles even bewust meemaakt.

Wat is het dan fijn als er na deze intense periode beelden zijn waarin de bijzondere momenten zijn vastgelegd, intieme momenten die je nooit wilt vergeten, maar ook details van de locatie, de bloemen, van de gasten en van de zon die misschien wel scheen en naast zoveel aandacht en liefde de warmte verzorgde op die dag.

 

Vragen we iemand uit de familie om de foto's te maken of een professionele fotograaf?
 

Er wordt nog te weinig gedacht aan een professionele fotograaf om het afscheid vast te leggen. Vaak wordt er een beroep gedaan op vrienden of een familielid die met de mobiele telefoon wel wat foto’s kunnen maken. Maar deze mensen maken ook onderdeel uit van het afscheid, en zullen daarom niet altijd op afstand de sfeer kunnen vastleggen. Ook zij hebben de tijd nodig om er voor de nabestaanden te kunnen zijn, dichtbij, met hun eigen warmte en verdriet.

 

Hoe werkt een afscheidsfotograaf?
 

Als professionele fotograaf ben ik zoveel mogelijk geruisloos en niet zichtbaar aanwezig. Daardoor kan ik gedurende het hele afscheid op alle plekken mooie momenten vangen zonder dat ik het verdriet en de intimiteit in de weg staan. Respect, rust, inlevingsvermogen en een bescheiden opstelling zijn eigenschappen die ik als afscheidsfotograaf uitdraag.  Het mooiste compliment dat ik na een afscheid krijg is dat ze mij helemaal niet hebben gezien. Terwijl de reportage die ik uiteindelijk aflever, een volledige verhaal laat zien van een bijzonder afscheid, vol liefdevolle en dierbare momenten. Beelden die een laatste groet zijn aan je geliefde en een mooie herinnering zullen vormen. Beelden die alle mooie dingen die gezegd en gedeeld zijn die dag voor je bewaren.

 

Wil je meer informatie?
 

Mocht je na het lezen van dit artikel meer willen weten over hoe ik te werk ga en wat ik voor je kan betekenen als fotograaf tijdens een periode van afscheid, dan kun je me altijd bellen of mailen. Ik kom graag langs om persoonlijk kennis te maken en verdere uitleg te geven.

 

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

February 4, 2020

January 20, 2020

Please reload

Monique van Reisen | info@dagliefste.nl | 0657578037 | Noordwijk aan Zee