Waarom oma toch heel blij is met een fotograaf tijdens de uitvaart van opa...

May 6, 2018

Oma vindt het niet nodig om foto's te laten maken tijdens de uitvaart van haar man. Er moet al zoveel deze dagen, en waarom zou je zo'n verdrietig afscheid nou willen fotograferen?

 

Ondertussen geniet ze in de dagen voor de uitvaart van de kleinkinderen die zoveel vrolijkheid in huis brengen. Ze laat ze prachtige tekeningen maken die ze zelf tijdens de uitvaart op de kist mogen plakken. En ook beslissen ze samen dat ze voor opa een kaars willen aansteken. Er komen gekleurde kaarsen voor de kist van opa te staan. En vier kleinkinderen steken samen met oma de kaarsen aan. Oma doet dat voor het jongste kleinkind die pas twee is. Wat een mooi symbolisch gebaar. Zo zetten ze samen opa nog een keer prachtig in het licht.

 

Afgelopen vrijdag is het een hele liefdevolle uitvaart geworden waar oma, omringd door haar kinderen en kleinkinderen, heeft kunnen lachen en kunnen huilen. Haar schoondochter heeft mij als fotograaf via de uitvaartleider geregeld. Ze wist uit ervaring dat mooie, professionele beelden zo waardevol zijn na een periode vol emotie, maar ook met verbinding en  mooie, warme momenten. Dus heeft ze oma weten te overtuigen dat het heel fijn zou zijn als er foto's gemaakt zouden worden. En niet door een familielid, maar juist iemand die buiten de familie stond, Die vanuit ervaring weet waar te zijn en de mooie momenten weet vast te leggen. 

 

En toen kwam oma na afloop van de de uitvaart naar me toe. En bedankte me vol warmte voor mijn aanwezigheid. Ze wist nu dat alle dierbare momenten met haar kleinkinderen op de foto stonden. En ze deze binnenkort in een mooi foto-album kon bekijken. De herinnering aan het warme afscheid van opa zou zo levend blijven.Ze zouden er met elkaar over kunnen blijven praten en niet meer vergeten hoe liefdevol dit afscheid was...

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

February 4, 2020

January 20, 2020

Please reload

Monique van Reisen | info@dagliefste.nl | 0657578037 | Noordwijk aan Zee