foto_107.JPG

Verhalen om te delen...

Bijzonder blij ben ik met de verhalen die mij toegestuurd worden over wat ik met Dagliefste al heb kunnen betekenen.

 

En heel dankbaar ook dat ik ze met jullie mag delen.

Verhalen van mooie mensen die ik in een hele intieme en kwetsbare periode van hun leven mocht begeleiden bij het betekenisvol afscheid nemen op een geheel eigen wijze

Willem-2171.jpg
Afscheid Angelique-20.jpg

"

"Het afscheid van Rene is met Dagliefste precies zo geworden, zoals wij dat als gezin voor ogen hadden."

 

"Het contact met Dagliefste is voor ons al begonnen tijdens het ziekteproces van mijn man René. Bij hem was een niet-operabele hersentumor geconstateerd en naast al het verdriet wat met die boodschap gepaard ging kon hij ook zijn sterke organisatietalent niet onderdrukken. Zelf had hij een aanzienlijk deel van zijn werkzame leven bedrijfsevenementen georganiseerd. Dus ook in zijn onvermijdelijke afscheid wilde hij een vinger in de pap hebben.

Ja, en dan ga je nadenken over het afscheid. Natuurlijk heb je – helaas - legio voorbeelden in je naaste omgeving maar verder dan ‘zo willen wij het eigenlijk niet’ kwamen we niet.

Dagliefste heeft ons laten zien dat er zo veel meer en anders kan dan je in eerste instantie denkt. Eigenlijk kan alles. De standaard bijeenkomsten, tenzij je je daar prettig bij voelt, zijn op zo veel manieren aan te passen en te vormen naar jouw wensen. Wij, niet alleen René en ik maar ook onze kinderen, vonden dat een openbaring.

Met Dagliefste hebben we dus voor het overlijden van René al in grote lijnen een invulling rond en op de dag van het afscheid samengesteld. Dat was voor ons heel fijn. Ook om de kans te hebben het met René te doen. Niet altijd makkelijk, maar het gaf ons wel een goed gevoel. De contacten met Dagliefste zijn op elk moment heel plezierig geweest. Nooit was een verzoek te veel, tijdstip van bellen was onbelangrijk, veranderingen, aanpassingen en wat al niet meer, het was nooit een probleem. De betrokkenheid en het inlevingsvermogen van Monique waren onvoorstelbaar groot.

Wij hebben dankzij Dagliefste een afscheid gehad precies zoals wij dat als gezin voor ogen hadden. Ongedwongen, warm, met veel tranen maar zeker ook met ruimte voor een lach en heel belangrijk, zeker in de geest van René, perfect georganiseerd. En nogmaals, ondanks al het verdriet, kijken wij er met een heel fijn gevoel op terug.." (Marijke van Sas | echtgenote Rene van Sas) 

"Het afscheid van Angelique wat door Dagliefste is vormgegeven, is echt haar feestje geworden"

"We wisten dat mama een heel eigen idee had over haar afscheid. Ze was spiritueel en heel kunstzinnig. En bovenal was ze heel graag buiten. Dicht bij de natuur. Mooie wandelingen maken en in stilte genieten van de geuren en kleuren die ieder seizoen te bieden heeft.

 

Wat zou het mooi zijn als ze juist in het bos waar ze graag kwam, haar afscheid kon organiseren. En zo kwam ze bij Monique van Dagliefste en haar wens werd werkelijkheid. Voordat Angelique kwam te overlijden, hebben we alles met Monique kunnen regelen en wist mama precies hoe haar afscheid eruit kwam te zien. De reactie van veel genodigden was dan ook alsof Angelique er nog helemaal bij was. Zo "Angelique" voelde dit samenzijn.

 

De zon scheen uitbundig, de bomen en tentdoeken zorgden voor wat schaduw. Overal klonk het ruisen van bladeren tussen de klanken van haar favoriete muziek. En tussendoor proosten we met bubbels op haar leven. "Ook al was dit het afscheid van mijn moeder, het voelde aan als haar feestje en had nog veel langer mogen duren. Dankjewel Monique, dat jij dit bijzondere afscheid voor ons mogelijk hebt gemaakt." (R. Hutter | zoon Angelique Hutter)

"

Pieter Bedijnstraat 1

2202 VJ  Noordwijk

© 2020  Dagliefste...

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • YouTube