top of page
DSC_0827.jpg

Begeleiding bij
rouw & verlies

"Het is van belang  dat wij de wezenlijke plaats van verlies in het leven van binnenuit begrijpen, zodat gemis tot inspiratie kan leiden en de zingevende dimensie van het bestaan zich kan openen"  (W. Veenbaas | phoenix opleidingen)

_DSC0300_cmyk.jpg

Hoe doe je dat, loslaten en goed afscheid nemen?
Afscheid nemen doen we meerdere keren in ons leven en betekent loslaten van iets wat bekend en vertrouwd is, wat veilig voelde. Loslaten kan een intens proces zijn. Het voelt alsof niets meer hetzelfde zal zijn. Er komen veel emoties bij kijken zoals machteloosheid, verdriet, angst en boosheid. Al deze emoties horen erbij en mogen er zijn maar hoe ga je er goed mee om, zodat ze de nieuwe fase die aanbreekt niet in de weg zullen staan? Daar is moed voor nodig.

Waarom hulp zoeken?
Het is goed hierbij begeleid te worden. Als je vastloopt in je rouwproces, en je niet weet hoe nu verder...

Rouwbegeleiding kan ook al plaatsvinden voordat het echte moment van loslaten gaat komen. Hoe eerder je bewust bent van de gevoelens en emoties die er al zijn of kunnen komen, hoe meer je je bewust kunt worden van de kracht ervan. Ook positief gezien. Loslaten kan dan plaats gaan vinden vanuit liefde en niet meer vanuit angst.

 

Hoe kan ik je helpen?
Nadat we elkaar hebben ontmoet, spreken we af hoeveel gesprekken er zullen volgen. Ik werk altijd op maat dus op basis van de behoefte die er is en de tijd die jouw hulp vraagt. Dit aantal kan altijd aangepast worden naar gelang de voortgang. Het eerste kennismakingsgesprek wordt niet berekend en is dus gratis

 

Uitvaartbegeleiding door Dagliefste
Naast begeleiding bij rouw en verlies, geven wij met Dagliefste ook vorm aan een afscheidsbijeenkomst of een uitvaart. Vanuit de persoonlijke gesprekken die we voeren met hen die komen te overlijden, of met hun nabestaanden, zorgen we  ervoor dat er een uniek afscheid komt, die volledig is gebaseerd op hoe iemand in het leven staat of heeft gestaan.

Neem een kijkje op onze pagina die over uitvaartbegeleiding gaat of op de homepage van Dagliefste

bottom of page