top of page
Dagliefste Duinuitvaart 0722.jpg

Uitvaart in de natuur

Afscheid nemen op bijzondere locaties

Dagliefste maakt het mogelijk om een uitvaart op open plekken of bestaande locaties midden in de natuur te organiseren. Op de stilste plek, met alleen het geruis van de bomen en het gezang van de vogels, omringen wij jou of jouw geliefde en delen we herinneringen. Een afscheidsbijeenkomst op een plek die volledig past bij het leven wat door jou is geleefd. 

DSC_0936.JPG

"Erik wilde een uitvaart in de natuur..."

"Toen mijn man Erik ernstig ziek was en we wisten dat hij kwam te overlijden, zijn we gaan praten over zijn uitvaart. Erik liep ieder vrij moment in het bos of de duinen. Op zoek naar vogels. Voor hem stond vast dat hij geen uitvaart in een zaaltje wilde, en als het kon een uitvaart in de natuur. Maar kan dat wel, een natuuruitvaart of begrafenis in de natuur?" 

 

Natuur uitvaart met Dagliefste

En zo kwamen zij bij Dagliefste terecht. En Dagliefste is ontstaan vanuit het idee om een uitvaart in de natuur te kunnen organiseren. Niets is mooier dan een plek te creëren voor een afscheid die past bij de persoon die we los moeten laten.

Een natuur uitvaart is een ultieme ervaring voor de dierbaren die afscheid komen nemen. Het brengt ze dicht bij de overledene en zorgt direct voor verbinding en stilte...

Erik gaf aan dat hij het een geweldig idee vond als zijn gezin, samen met zijn familie en vrienden afscheid van hem zouden nemen in de duinen. Een natuurbegrafenis paste helemaal bij hem. Hij werd er blij van en het idee dat zijn uitvaart in de natuur zou plaatsvinden maakten hem ook rustig. Hij kon daardoor met minder angst naar zijn eigen afscheid toeleven.  

Uitvaart in de natuur - toestemming en vergunningen 

Voor een uitvaart in de natuur is een speciale vergunning nodig en toestemming van de eigenaar of beheerder van het stuk grond waar de natuurbegrafenis plaatsvindt. Dagliefste heeft een vergunning voor het duingebied in Noordwijk voor een natuur uitvaart. En ook op andere speciale buitenlocaties waar we een uitvaart in de natuur kunnen organiseren. Wij ontzorgen en regelen alles wat nodig is voor een natuurbegrafenis.

Liefde voor de natuur

 

Erik is nog wezen kijken op de plek in de duinen waar drie weken later zijn natuuruitvaart plaats zou vinden. Hij was diep onder de indruk van de stilte. Alleen het geruis van de bomen met haar fluitende vogels was hoorbaar. Ja, hier wilde hij zijn geliefden laten zijn. Om in deze unieke stlle omgeving te luisteren naar de natuur en de mooie verhalen en muziek. 

Als jijzelf of je geliefde zo ontzettend graag in de natuur was. Iedere dag een wandeling maakte in zijn favoriete bos of duinlandschap. Hoe mooi is het dan om juist dan een afscheid in de natuur te kunnen vormgeven. Alle mensen die jou goed kennen, zullen zich volledig kunnen verbinden met jouw liefde voor de natuur en snappen meteen waarom jij koos voor een natuur begrafenis.

 

Kosten natuur uitvaart

 

Een natuur uitvaart hoeft niet veel meer te kosten dan een traditionele uitvaart in een kerk of zaal. Zeker als het weer het toelaat om buiten te kunnen zitten. Als het wat kouder is kunnen vuurkorven en dekens de warmte  geven tijdens de natuurbegrafenis. En is het nat, dan kunnen we een tent laten opzetten. Deze kosten doorgaans wel wat meer dan een traditionele ruimte. Maar het beeld en de beleving van een uitvaart in de natuur op deze wijze zijn van onschatbare waarde.

Voor een uitvaart in de natuur kunnen wij een begroting op maat maken. We bespreken wat de wensen zijn  en hoe jullie natuurbegrafenis eruit willen laten zien. Als jullie een plek in de natuur voor ogen hebben die nog niet eerder is gebruikt voor een natuur uitvaart, dan hebben wij wel wat extra tijd nodig om uit te zoeken wat er mogelijk is en hoe het vergunningstraject zal verlopen. Het is dus aan te raden om de wens van een natuurbegrafenis op tijd bij ons in te dienen. Dan kunnen wij direct aan de slag.

Neem gerust contact met ons op als jullie de mogelijkheden willen bespreken. 

 

bottom of page