top of page
AfscheidBrigitteRoos032.jpg

Voor wie is Dagliefste...

"Met Dagliefste doen we er alles aan om de angst voor de dood en afscheid nemen zachter te maken. Daar zijn we professioneel in en ook heel open. En dus helemaal onszelf.

Dit maakt het contact met ons laagdrempelig. Voor zowel specialisten, als wel voor de persoon, en zijn of haar familie waar het om gaat. Zodra we een wederzijdse klik voelen gaan we met elkaar verder.

 

Monique-DL-portret-16.jpg
Dagliefste Duinen.jpg

Bij Dagliefste vinden we dat een afscheid een absolute weerspiegeling mag zijn van hoe iemand in het leven staat. De eerste drie vragen zijn dan ook altijd: wat heb je nu nodig, wat is echt belangrijk voor jou en wat kun jij over jezelf vertellen?.

‘Misschien is de eigenlijke reden van onze angst voor de dood,
het feit dat we niet weten wie we zijn’ (Sogyal Rinpoche)

 

Vanaf het moment dat iemand een slecht nieuwsbericht ontvangt over een naderend einde van een leven, kan Dagliefste helpen bij de begeleiding tijdens de fase die volgt. Een fase die vaak is gebaseerd op nog de laatste hoop, angst, ongeloof, boosheid, eenzaamheid, onduidelijkheid en verdriet. Alle mentale en spirituele zorg bij emoties en vragen over de dood en het afscheid kunnen wij bieden.

We zijn er voor de artsen

Als een arts het moeilijk vindt om het bericht te brengen dat het einde in zicht is, zijn wij er om hem of haar te ondersteunen. Om bij het gesprek te zijn, en waar nodig verder te praten. Of om direct na het gesprek de mentale en praktische begeleiding over te nemen die de client dan nodig heeft.  

Wij zijn er voor de huisarts

Als een huisarts voelt dat een client meer aandacht en zorg nodig heeft tijdens de laatste fase als het gaat om afscheid nemen, angst voor de dood, het nog bespreekbaar maken van onderwerpen bij naasten, begeleiding bij rouw en verlies, dan kunnen wij dit begeleiden. Dit doen we in nauwe samenwerking met de huisarts. We helpen de deur naar het afscheid nemen op een waardige wijze open te krijgen. Zodat de client en zijn of haar naasten op een liefdevolle wijze los kunnen gaan laten.

Wij zijn er voor partners, de kinderen, ouders of vrienden
 

Als de naasten rondom een client vastlopen in hun verdriet of met vragen zitten over hoe nu verder en wat kan ik nu het beste doen om van betekenis te zijn, dan helpen wij daar bij. Met een of meer gesprekken kijken we wat er nodig is en zorgen we ervoor dat er meer comfort komt in deze verdrietige en moeilijke tijd. Zowel voorafgaand aan het overlijden van een dierbare als erna.
 

Wij zijn er voor de cliënten zelf
 

Op ieder moment dat je voelt dat je hulp en begeleiding zou willen krijgen als je hoort dat de dood in het zicht is, kun je ons bellen. Maar ook als je niet ziek bent en graag alles op tijd wilt bespreken en vastleggen. Wij helpen je op een professionele en ook laagdrempelige wijze met de vraagstukken die op je af komen. Die kunnen heel praktisch van aard zijn en ook heel persoonlijk. Want... hoe doe je dat eigenlijk, goed afscheid nemen? Wie kan me helpen als er nog issues spelen in je gezin of familie? Wat is er allemaal mogelijk rondom het vormgeven van een afscheid? Wat laat ik na en hoe komen mijn naasten dit te weten? Allemaal vragen waar wij je graag me helpen.

Kennismaken
 

We komen graag bij je langs of nodigen je uit op ons praktijkadres in Noordwijk om verder te praten over de juiste ondersteuning of samenwerking die wij kunnen bieden. Voor artsen en huisartsen of ander verplegende ondersteuners kunnen wij ook een presentatie verzorgen over wie wij zijn, en hoe we werken en hoe een afscheid met Dagliefste beleefd wordt.

 

Ben je niet ziek maar mocht je toch over afscheid nemen en het vormgeven van een uitvaart willen praten, dan kan dat ook. Een bijzonder en persoonlijk afscheid is een optelsom van veel elementen. Door samen nieuwe mogelijkheden te verkennen, vinden we altijd weer ruimte om een afscheid echt eigen en uniek te maken. Alles wat we bespreken leggen we vast in een DagliefstePlan.
Dit
 DagliefstePlan ontvang je als geprint en digitaal document en kan bewaard worden bij de overige belangrijke papieren thuis of bij de notaris.

 

Werkwijze

 

Met Dagliefste kijken we vooruit. We werken open en transparant en helpen op een persoonlijke, creatieve, professionele en eerlijke wijze. Dit doen we tijdens de gehele periode van het proces van loslaten, bij het vormgeven van de ideeën, en het realiseren van wensen ten aanzien van de uitvaart.

 

 

Directe hulp

 

Wanneer je geliefde plotseling is overleden regelt Dagliefste alles. Je kunt ons direct bellen. Wij begeleiden de laatste zorg direct na een overlijden. De aangifte, de crematie bij het crematorium, of de begraving. En ook de vormgeving, locatie en de volledige organisatie van de afscheidsbijeenkomst cq uitvaart zelf.

 

Op basis van de wensen en ideeën maken we zo snel mogelijk een heldere begroting met ons tarief en de kosten van de benodigde diensten, de huur van locaties en in te kopen producten.

 

 

bottom of page