top of page

Wanneer het overlijden heeft plaatsgevonden, belt de familie als eerste de huisarts. Die zal het overlijden moeten vaststellen

 • Indien de overledene donor is meld je dat direct bij de arts

 • De huisarts zal twee enveloppen overhandigen (A en B) die nodig zijn bij de de aangifte van overlijden bij de Gemeente.
   

 • Vervolgens kan er in alle rust contact met mij opgenomen worden.
  Mijn telefoonnummer is: 06 5757 8037. 

Wat al klaar is gelegd of wat je klaar mag leggen is:

 • Het ID of paspoort van de overledene

 • Trouwboekje (indien van toepassing)

 • Polis(sen) uitvaartverzekering

 • Testament / wilsbeschikking

 • Kleding die je de overledene aan wilt doen  

 

 

  

Afscheid Angelique-2.jpg

wat te doen

Als je bent overleden

Vanaf het moment dat de familie mij belt, neem ik alle zorg uit handen. Van de verzorging van de overledene, de opbaring thuis of elders, de aangifte en de akte van overlijden, het vervoer, de locatie en de aankleding ervan, de catering en de techniek, de uitnodigingen, annonces, tot aan alle contacten met een crematorium of begraafplaats aan toe.

 

Wanneer ik de familie al tijdens de periode voor het overlijden ben gaan begeleiden, zijn de meeste of alle onderwerpen reeds besproken en misschien ook al in gang gezet. Mocht ik na het overlijden voor het eerst in contact komen met de nabestaanden, dan zullen we in alle rust de eerste keuzes met elkaar doornemen. Hierna blijf ik de rust bewaken en kunnen we het afscheid en de uitvaart geheel op eigen wijze gaan vormgeven.

Dagliefste zal alle zorg rondom het organiseren van een uitvaart uit handen nemen. We geven de families daarbij alle ruimte om persoonlijke diensten of producten zelf uit te zoeken. Uiteraard blijven we daarbij helpen. Maar de ervaring leert dat hoe bewuster jijzelf of je nabestaanden met de vormgeving van het afscheid bezig zijn, hoe meer rust, acceptatie en verbinding dit geef. Wat weer helend werkt bij de verwerking van het vedriet om het verlies van wat er was of wat gaat komen.

Wanneer meer mentale begeleiding op een diepere laag gewenst is, kan ik daar ook mee helpen. Vroegtijdig en tijdens het proces van loslaten rondom een overlijden, als wel in de periode erna. Ik begeleid zowel diegene die komt te overlijden als de mensen er omheen. Zodat verdriet en angst niet in de weg zullen staan om zo een afscheid en het verlies wat je daarbij voelt een goede plek kunt geven. Ook werk ik met professionals als het gaat om speciale rouw, bij bijvoorbeeld kinderen. Dit zijn fijne mensen naar wie ik vol vertrouwen doorverwijs.

bottom of page