top of page
Ine Salman.png

Praktijk Spoenk | Ine Salman

"Sinds januari 2010 werk ik als kindertherapeut in mijn eigen praktijk Spoenk met individuele kinderen en hun ouders. Ik ben afgestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. Ter aanvulling op mijn algemeen therapeutschap volgde ik in 2017 een gespecialiseerde nascholing tot Coach Gedeeld Verdriet en sindsdien bied ik ook hulp bij verlies door overlijden of scheiding. In het voorjaar van 2020 behaalde ik het diploma Jongerentherapie en tegenwoordig werk ik ook met veel plezier met deze doelgroep".

Ine is een nieuwsgierig mens, naar kinderen, jongeren, ouders en hun drijfveren. Dat is wat Ine en ik samen delen. Hoe komt het dat een kind/jongere doet zoals hij of zij doet? Welke goede redenen zijn er voor dit gedrag? Het antwoord op deze vragen is een zoektocht op maat met als doel veranderingen en beter begrip voor elkaar.

In haar praktijk gaat zij gewapend met humor en fantasie deze puzzeluitdaging aan. Hoe kunnen we een probleem aanpakken? Waar liggen de (on)mogelijkheden, wat kunnen we versterken en uitbreiden? Waar zit kracht? En hoe krijg je in een situatie van rouw en verlies weer grip op je leven. "  

Met Dagliefste wil ik kinderen en jongeren die te maken krijgen met verlies door een overlijden zo goed mogelijk proberen te begeleiden. Kinderen staan doorgaans heel open voor nieuwe ervaringen in het leven en kijken ook nog onbevangen naar de dood.  Spannend vinden ze het wel, en dat komt meestal door de verhalen van anderen die ze over de dood meekrijgen. Ik probeer die onbevangenheid te koesteren en te voeden door ook met kinderen heel open over een naderend verlies te praten. Vaak op een creatieve wijze. Dat helpt hen zichzelf te openen voor wat er gebeuren gaat.  Als dat moeizamer verloopt en de begeleiding hierbij wat intensiever dient te worden, is het fijn om dan Ine als specialist, en alleraardigst en fijn mens te vragen om te helpen. Hoe eerder we meedenken en werken aan een goede begeleiding, hoe beter er uiteindelijk weer verder gegaan kan worden. 

bottom of page