top of page

Over Dagliefste...

Dagliefste is een initiatief van Monique van Reisen.

 

"Dagliefste is een totaalconcept van diensten rondom de thema's rouw en verlies en ontstaan vanuit mijn ervaringen als afscheidsfotograaf. Tijdens het fotograferen van een uitvaart merkte ik dat de plek waar het afscheid plaatsvond, niet altijd de juiste plek was om afscheid te nemen. De meeste traditionele locaties voelen vaak kil, te groot en onpersoonlijk aan.

 

En door het ontmoeten van mensen in deze bijzondere tijd waarin losgelaten moet worden, ben ik mij nog meer gaan realiseren dat goed en open omgaan met verlies, een afscheid niet minder verdrietig maakt maar wel waardevoller. Het is zo'n onderdeel van het leven, dus hoe meer je het eigen maakt, hoe meer het je geeft in plaats van neemt...

Ik vond dat er veel meer over rouw en verlies gesproken moest gaan worden. En ook het taboe rondom alles wat met de dood te maken heeft zou mogen verdwijnen. Want afscheid nemen en verlies ervaren, bestaat niet zonder houden van. Het zegt alles over onszelf en wat we zo belangrijk en waardevol vinden in het leven. Dat willen we eren en daar mag het licht op geschenen worden.

Ik ben anders gaan kijken naar afscheid nemen en een uitvaart. En om daar losser mee om te gaan, en echt vorm te geven op basis van hoe en waar iemand heeft geleefd, kan het zwarte kleed eraf. En wordt het veel meer een eigen afscheid. Wat helemaal past bij de mensen om wie het gaat.

 

Ook bij andere verliesmomenten zoals een scheiding, of verlies van een baan kan de dikke laag van taboe en angst veel sneller verdwijnen door er in een vroeg stadium al over te gaan praten. Zo wil ik de deuren open zetten naar een leven waar rouw en verlies, naast de liefde, een gezonde plek innemen.

,

 

Met mijn persoonlijke ervaring op het gebied van verlies, en met een reeds afgeronde opleiding als stervensbegeleider en de post HBO opleiding “Omgaan met Rouw en Verlies” bij het Land van Rouw in Nijmegen, kan ik mensen nog beter begeleiden in een proces waar afscheid en loslaten centraal staan. 

Met Dagliefste ben ik gaan doen waar mijn hart ligt en probeer ik op een eigen wijze de wereld van rouw en verlies een beetje mooier te maken. Aarzel niet om mij geheel vrijblijvend te bellen, om te kijken of het klikt tussen ons en wat ik voor je zou kunnen betekenen."

bottom of page