Wie is Monique...

Van oorsprong ben ik fotograaf. En zo fotografeer ik ook al jaren momenten van afscheid, zowel voordat een overlijden plaatsvindt als op uitvaarten.

Tijdens het fotograferen van een uitvaart merkte ik dat de plek waar het afscheid plaatsvond, niet altijd de juiste plek was om afscheid te nemen. De meeste traditionele locaties voelen vaak kil, te groot en onpersoonlijk aan.

 

Samen met de ervaring die ik opdeed bij het organiseren van het afscheid van mijn eigen vader, ben ik gaan uitzoeken of er niet op andere plekken afscheid genomen kon worden. Bij voorkeur in de natuur. Heel ongewoon misschien, maar hoe mooi zou het zijn als daar afscheid genomen zou kunnen worden van een geliefde. Op een plek waar hij of zij graag was. Met Dagliefste heb ik mooie en unieke overeenkomsten en vergunningen kunnen verkrijgen en kan ik op unieke locaties zoals het strand en in de duinen een uitvaart organiseren.

 

 

Door dit aan te bieden kom ik in een vroeg stadium met mensen in contact die hun afscheid op eigen wijze willen vormgeven. Ik ervaar iedere keer weer dat hoe bewuster de periode rondom een afscheid doorleeft wordt, hoe beter het loslaten gaat. Met mijn reeds afgeronde opleiding als stervensbegeleider en de start met de post HBO opleiding “Omgaan met Verlies” bij Land van Rouw in Nijmegen, kan ik mensen nog beter begeleiden in een proces waar afscheid en loslaten centraal staan. Niet alleen door de dood maar ook bij een scheiding, verlies van werk, gezondheid of een ideaal.

Met Dagliefste ben ik gaan doen waar mijn hart ligt. Mensen begeleiden tijdens een proces van liefdevol loslaten. Want iedere persoon of levensgebeurtenis verdient voldoende aandacht en een goed en bijzonder afscheid.

Pieter Bedijnstraat 1

2202 VJ  Noordwijk

© 2020  Dagliefste...

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • YouTube