top of page

GREENCOFFINS

Gepassioneerd door Fair Trade …
 

Onze partner en leverancier Ecoffins is de belangrijkste fabrikant en leverancier van milieuvriendelijke doodskisten en urnen in het VK. 

De producten zijn gemaakt volgens de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen en ethische productie. Onze zorg voor eerlijke behandeling is gegarandeerd door het al jarenlange Ecoffins lidmaatschap van de de World Fair Trade Organization (WFTO) en komt ook tot uiting in het feit dat Ecoffins de "Investors in People Gold" standaard in het VK heeft behaald. 

 

Veel van onze producten worden geproduceerd in zorgvuldig gecontroleerde WFTO-workshops die zich inzetten voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van lokale vakmensen en ook voor het behoud van de omliggende natuurlijke omgeving. Alle producten die we van buiten de EU kopen, zijn gemaakt in Fair Trade-gecertificeerde bedrijven en zijn 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Onze partner en leverancier Ecoffins is de enige milieuvriendelijke kisten fabrikant die geaccrediteerd is door de WFTO.

Fair Trade is gebaseerd op dialoog, transparantie en respect, op zoek naar meer gelijkheid in de internationale handel. De WFTO heeft leden in 59 landen wereldwijd en omvat ongeveer 1 miljoen mensen. WFTO heeft 10 strenge normen afgesproken die haar leden in hun dagelijkse werk moeten volgen. GreenCoffins handelt volgens deze richtlijnen alsmede het ‘People Planet Profit’ gedachtegoed.

Gepassioneerd door het milieu …


Al onze producten zijn 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. We gebruiken geen spijkers, schroeven of nietjes in onze kisten.
De materialen die we gebruiken zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun duurzaamheid en lage impact tijdens het oogsten.
Onze voetafdruk bij verzending is klein omdat al onze gevlochten kisten of uitvaartmanden zo zijn ontworpen dat de verschillende maten in elkaar passen in de stijl van ‘Russian Doll’. Als gevolg hiervan wordt slechts een tiende van een liter brandstof gebruikt om een product vanuit het Verre Oosten naar Europa te vervoeren. De levenscyclus analyse van onze producten is dan ook zeer goed.


Verder gebruiken we geen zeegras omdat het oogsten van deze waterplant de leefomgeving van veel vissen vernietigt en maar ook omdat zeegras de belangrijke taak heeft om koolstofdioxide van de zeebodem op te nemen en het voor onbepaalde tijd op te sluiten. Zeegras is een ​​ongelooflijk belangrijke plant die geconserveerd moet worden. Pandanus daarentegen, dat wij in plaats daarvan gebruiken, is een productieve en snelgroeiende plant die overal op het land gedijt, zelfs onder ongunstige omstandigheden. Als Pandanus gevlochten is, is het bijna niet te onderscheiden van zeegras.
Tot slot, onze gekleurde uitvaartmanden worden gekleurd met watergedragen, milieuvriendelijke verven.

bottom of page