Hoofdfoto Home.JPG

Dagliefste ...

Afscheid nemen op eigen wijze

 

Dagliefste geeft vorm aan een nieuwe manier van afscheid nemen. Want afscheid nemen kan anders. Maar hoe?

Afscheid nemen, loslaten, beseffen dat iets voorbij is. Het zijn niet de makkelijkste momenten en ervaringen in ons leven. En het taboe wat er nog steeds heerst rondom het thema afscheid en doodgaan maakt het er niet eenvoudiger op om het dwingende standaard rondom het organiseren van bijvoorbeeld een uitvaart te doorbreken. Maar ook het leren omgaan met verlies en mogen verder gaan na een afscheid blijft vaak onbesproken.

 


 

 

Een nieuwe generatie mensen die over hun naderende afscheid en uitvaart of die van een geliefde durft en wil nadenken, vraagt om vernieuwing. En met Dagliefste bied ik die. Want in een periode van afscheid streef ik naar grenzeloze ruimte, inspiratie en begeleiding bij het vormgeven ervan. Door de tijd te nemen voor verdieping en oprechte aandacht voor wat er is of wat er was, bied ik al het mogelijke om een afscheid op eigen wijze in te kleuren en vorm te geven. Hoe vollediger de invulling van een afscheid bekend is en eigen aanvoelt, hoe meer de rouwe randen van verdriet verzachten en hoe beter er losgelaten kan worden. 

 

Ik begeleid en geef vorm aan een afscheid rondom een overlijden. En vanuit mijn praktijk coach ik ook op andere verliesmomenten en de rouw die ervaren wordt in een leven zoals na een scheiding, of na het verlies van een baan, een dierbare of een kind en het verdriet je tegenhoudt in het leven van je leven...

 

 

Waardevol voorbereiden

Waarom Dagliefste

Met kennis en ervaring, maar zonder regels over hoe een afscheid er uit moet zien, werk ik samen met jou naar ruimte om los te gaan laten. Zodat het afscheid niet minder verdrietig wordt, maar wel zacht en op een wijze die bij je past en rust geeft.

 

Mede door mijn opleiding "omgaan met Verlies" bij het Land van Rouw, bied ik een professioneel, veelzijdig en vooral ook creatief pallet van ondersteuning en handvaten om mee verder te kunnen gaan.

Dagliefste kent vier diensten die alle vier belangrijk zijn bij het omgaan met rouw en verlies en waardevol en op persoonlijke wijze afscheid nemen. 

 

_DSC0128%231_cmyk_edited.jpg

Mijn Diensten

Hoofdfoto even voorstellen....jpg

COACHING

Begeleiding bij verlies en rouw om liefdevol los te kunnen laten 

Afscheid Angelique-20.jpg

BEGELEIDING

Begeleiding en organisatie van een bijzonder afscheid

RMFairZeist009.jpg

LOCATIES

Bijzondere binnen-, en buitenlocaties voor afscheidsbijeenkomsten

DSC_2572.jpg

FOTOGRAFIE

Waardevolle beelden die woorden geven in tijden van stilte

VORMGEVING

Monique.jpg

Over Dagliefste...

Intiatief & Vormgving door Monique van Reisen.

 

"Dagliefste is ontstaan vanuit mijn ervaringen als afscheidsfotograaf en de daaruit voortvloeiende wens om bijzondere buiten-locaties beschikbaar te maken waar, in alle rust en in een compleet eigen sfeer, afscheid genomen kan worden van een geliefde of dierbaar persoon. Door de ervaring die ik op doe tijdens het vormgeven van bijzondere afscheidsbijeenkomsten, ben ik mij nog meer gaan realiseren dat goed en open omgaan met verlies en loslaten, een afscheid niet minder verdrietig maakt maar wel waardevoller. Het is zo'n onderdeel van het leven, dus hoe meer je het eigen maakt, hoe meer het je geeft in plaats van neemt...

Hoe ik werk...

Dagliefste is niet commercieel gedreven. Mijn streven om een periode van rouw en een afscheid persoonlijk en op eigen wijze inkleuren is oprecht. Dat lukt als je vrij met elkaar kan praten, je veilig en gehoord voelt, open staat voor elkaar en verbinding maakt. 

 

Dit geldt voor zowel de coaching die ik aanbied bij het omgaan met verlies op verschillende momenten in een leven, alswel de vormgeving van een uniek afscheid of een uitvaart.

Daarom spreek ik graag eerst af om kennis te maken. En als het klikt gaan we verder. Een kennismakingsgesprek wordt niet berekend.

Hoofdfoto even voorstellen....jpg
Het afscheid van Rene
Het afscheid van Sabine
Willem-1656.jpg

REVIEWS

"Monique heeft ons laten zien dat er bij het organiseren van een uitvaart zo veel meer en anders kan dan je in eerste instantie denkt. Eigenlijk kan alles. De standaard bijeenkomsten, tenzij je je daar prettig bij voelt, zijn op zoveel manier aan te passen en te vormen naar jouw wensen. (verder lezen...) 

 

Afscheid van Rene van Sas, geschreven door zijn vrouw Marijke, Noordwijk 2020

Denk mee !

Wat kan er anders? 

Regelmatig organiseer ik met Dagliefste brainstorms met uiteenlopende partners en geïnteresseerden.
 

Samen zien we meer. Heb jij een verfrissende kijk op afscheid nemen en in het bijzonder uitvaarten? Laat van je horen, ik ben benieuwd naar jouw ideeën.

image00010.jpeg