top of page

Hoe stilte ons dichterbij brengt...

Gisterenavond liep ik net voor zonsondergang door de duinen..het was er stil en overweldigend mooi met dat warme licht wat zacht tussen de bladeren van de bomen doorscheen.

Overweldigend stil ook, geen vliegtuig dat overvloog, geen autogeluiden, geen roepende racefietsers meer, alleen een koor aan vogels die kwetterde en floten. Wat een genot om hier nog even te lopen voordat de schemer zich aan zou dienen.


Opeens stond ik oog in oog met een hert. Doodstil stond hij, minutenlang en zo dichtbij. Toen draaide hij zijn hoofd weg en liep omhoog, een duintop op. Stilletjes volgde ik hem en na 15 stappen door de bosjes zag ik een hele roedel staan. Knabbelend aan struiken en grassen. Glanzend in het laatste zonlicht. Af en toe keek er eentje op en keek mij aan, om daarna weer verder te eten. Wat een prachtig beeld was dit. En zo dichtbij had ik ze nog nooit mogen bekijken. Doodstil bleef IK nu staan. Uit ontzag voor deze rustig etende mooie beesten. Waar ik nu heel dichtbij mocht zijn.


Wat breng stilte ons dichtbij veel moois dacht ik meteen. En zo voelde dat ook. Wat een ervaring. Vol ontzag voor wat ik zag en rook en hoorde en voelde. Serene rust en diep respect. Voor waar we vaak zo makkelijk mee omgaan en gehaast doorheen walsen..


En dat is precies wat ik ook al meerdere keren heb gehoord de afgelopen weken. Dat de rust en de stilte die deze Covid-19 periode met zich mee brengt zoveel doet met ons. We krijgen de kans om stil te zijn en ons bewust te worden van waar het nu eigenlijk om draait. Het brengt ons dichterbij ons verlangens en dromen. Omdat we door de stilte nu pas echt naar ons gevoel leren luisteren.


Voor mij zal de natuur altijd een plek blijven om stil te worden. En daarom ben ik met Dagliefste ook mooie plekken in de natuur gaan aanbieden, zoals in de duinen en op het strand. Om een uitvaart te organiseren en zo op een unieke wijze, en in de stilte nog dichter bij de herinneringen aan een mooi mens te kunnen komen. Als we straks weer met meerdere mensen samen mogen zijn, help ik graag om een bijzondere uitvaart of herinneringsbijeenkomst te organiseren. Op unieke buiten-locaties. Want dat maakt Dagliefste echt mogelijk. En misschien kijken op de achtergrond deze herten wel mee.. in alle stilte.
21 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page