top of page

Uitvaartondernemer of Afscheidsvormgever…


Na een periode van onderzoek en verdieping is de nieuwe website en inhoud van Dagliefste een feit. Vanuit mijn basisidee, om nieuwe en unieke (buiten)locaties beschikbaar te maken waar een uitvaart georganiseerd kan worden, groeide het verlangen om mensen die te maken krijgen met verlies op een bredere manier te gaan helpen.

Met Dagliefste begeleid ik nu als rouwcoach mensen in een peiode van verlies en rouw om liefdevol los te gaan laten en op een krachtige wijze verder te gaan. Op allerlei momenten in het leven. De begeleiding bij een overlijden en het vormgeven van een afscheid welke helemaal bij iemand past is daar een belangrijk onderdeel van.

De ervaring van de families die ik tot op heden heb mogen begeleiden bij het vormgeven van een uitvaart is dat mijn werkwijze heel persoonlijk en natuurlijk aanvoelt. Waar ik op de achtergrond begeleid en organiseer, staat de familie op geheel eigen wijze op de voorgrond en in het licht. En zo hoort het ook wat mij betreft.

Een goede begeleiding in een periode van verlies is heel belangrijk. Het is een periode waarin veel geregeld moet worden. Maar nog belangrijker is dat er zoveel mogelijk rust gecreëerd wordt, waardoor ruimte ontstaat. Ruimte om te verbinden en tot elkaar te komen. Ruimte om wensen uit te spreken en met de ideeën die er al zijn aan de slag te gaan. Want als dat gevoel van rust er is, wordt de druk opeens veel minder. De druk om alles goed te willen regelen in een emotionele periode, waar de aandacht vooral naar het liefdevol loslaten moet gaan.

Daarnaast is het voor mij belangrijk dat de families die ik begeleid, niet het gevoel krijgen door het regelen van een uitvaart in een andere wereld terecht te komen. Dat er afscheid genomen moet gaan worden van iemand die hen dierbaar is, is al indrukwekkend genoeg. Daarom is het belangrijk dat de overige omstandigheden zoveel mogelijk gelijk blijven. En dus volledig vanuit de wijze waarop er dagelijks geleefd wordt, een afscheid vorm te geven.

Wat mij betreft dus geen protocollen over hoe we ons gedragen naar elkaar toe. Ik ben ook gewoon mezelf. En geen protocol over een locatie, de kleding, hoe er gelopen of gesproken moet worden. Geen vaste indeling van de dag of van rituelen.


Vanuit volledige vrijheid en de geest van de familie of de persoon van wie we afscheid nemen, gaan we om met elkaar en geven we vorm aan een mooi afscheid


Het kunnen en mogen uitspreken van wat men wil en hoe iemand leeft of heeft geleefd is voor mij de rode draad om te gaan borduren. En verder ben ik er, help ik mee, laat zien, leg uit en organiseer en voer uit waar nodig.

Het verhaal achter Dagliefste klopt nu wat mij betreft en ik hoop nog veel meer mensen te mogen helpen op niet altijd even makkelijke maar wel bijzondere momenten in hun leven.

Bel of mail me gerust als je een afspraak wilt maken, mee wilt denken, samen wilt werken of vragen hebt.


www.dagliefste.nl | Monique van Reisen | info@dagliefste.nl | M. 06 57578037

339 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page