top of page

"De dood kan de beste kans van je leven zijn..."

Bijgewerkt op: 8 jul. 2020
Een uitdagende en ook waar-devolle uitspraak die ik tijdens het kijken van een Netflix serie tegenkwam. Hij raakte me... Maar in de context met de huidige Corona situatie klinkt het misschien ook best hard.


Alhoewel, kijk eens naar hoe we in Nederland en waar ook ter wereld, als de omstandigheden het toelaten en er nog gezondheid heerst, enorm genieten van alledaagse zaken waar we met elkaar meteen ook zo verbaasd en verrast over zijn.


Oude spelletjes en puzzels worden uit de kast gehaald om avonden mee te vullen. Er is tijd, en rust om weer eens een echt gesprek met elkaar te voeren. Paaskaarten die per post worden gestuurd raken eindelijk weer eens uitverkocht, omdat we elkaar niet meer kunnen bezoeken en onze dierbaren toch zalige paasdagen willen wensen.


De verbinding met dierbaren, collega’s en mensen uit de zorg is nog nooit zo sterk geweest, nu we letterlijk opgesloten zitten in een onbepaalde tijd. En omdat we vrezen voor de gezondheid van onze ouderen en zwakkeren in ons land en erbuiten. En misschien ook van onszelf. Nu ervaren we juist ook het geluk wat echt voelbaar is als je gezond bent en blijft. En oprecht kan genieten van wat er allang was maar er nu ook echt is en mag zijn en gezien en gehoord wordt.


Is het als het ware de dood in de ogen kijken? De angst voor wat komen gaat, economisch gezien en ook de onvoorspelbaarheid van immuniteit tegen het virus, wat ons zo alert maakt, zo dankbaar.


Juist nu zo vol levenslust, ondanks onze beperkingen?


Ik zie de dood niet met angst tegemoet nu ik al een aantal jaren mag werken met mensen die de dood letterlijk in de ogen kijken. Ik zie het als iets onontkoombaars en ook als waardevol. De wijze waarop is niet altijd te begrijpen, maar wat brengt de dood ons bewustzijn, onze kracht, onze dankbaarheid en onze liefde voor jezelf en naar elkaar toe toch dichterbij.


En daarom zeg ik, grijp nu je kans als het kan en LEEF totdat je dood gaat! wees bewust van wat er allemaal al in je zit en om je heen bloeit en groeit en geeft en vraagt. De wereld gaat veranderen maar de positieve en mooie verrassingen zijn de wereld echt nog niet uit!


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page