top of page

Dankbaarheid aan ALLE Zielen


Vandaag is het Allerzielen. Een gedenkdag vanuit de Katholieke traditie die een dag na Allerheiligen wordt gevierd en waarmee deze dag nauw is verbonden. Overledenen worden vandaag herdacht en er worden kaarsjes aangestoken en bloemen gebracht bij de gedenkplek.


Op zo'n moment zijn we stil en worden herinneringen bijna voelbaar en tastbaar. We missen het gevoel wat je dierbare je gaf. We missen die stem, de verhalen, de geluksmomenten samen, de gewone dingen die je met hem of haar deelde. Je mist alles waar je dankbaar voor bent ooit beleefd te hebben met een mooi mens die er niet meer is.


Dit is een mooie traditie die ons herinnert aan de mensen die je dierbaar waren en vooral ook waarom. Wat heeft iemand voor je betekent toen hij of zij er nog was en hoe voelde jij je daarbij?

Wat zou het daarom mooi zijn als we vandaag ook stil staan bij de fijne en lieve mensen in je omgeving die er nog zijn en nu iets bijzonders voor jou betekenen. Mensen die je zo kan bellen, even bij langs langs gaan, of een berichtje kan sturen.


Laten we vandaag niet alleen stil staan bij de mooie mensen die we helaas moeten missen. Maar ook bij die mooie lieve mensen die er nu nog zijn. Klein of groot, dichtbij of ver weg. Ze zijn er nog, dus wacht niet met het tonen van je liefde en dankbaarheid voor alles wat je met ze mag beleven en delen. Doe het nu.


Leef het Leven, Leef de Liefde. Steek vandaag kaarsjes aan voor Alle Zielen die je liefhebt...31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page