top of page

"Gewoon een echt mens..."


Wat ontoerend mooi om vanmorgen in mijn app de volgende tekst te lezen.


"Lieve Monique, je bent een schat en het is prachtig wat je doet en laat zien. Een groot cadeau ben je, voor Annette maar ook voor mij. Je neemt veel zorg voor haar weg door je energie, je directheid...en bovenal je oprechtheid. Gewoon een echt mens!" Liefs, Coralie


Coralie is het beste vriendinnetje van een van mijn clienten die ik mag begleiden tot en met het vormgeven en organiseren van haar afscheid. En als het nodig is, loop ik daarna nog wat langer mee met de mensen die dicht bij haar staan.


Het is zo bijzonder mooi te ervaren dat mensen die in een laatste fase van hun leven zijn aangekomen, of deze van heel dichtbij meemaken, het oprecht waarderen dat ik als uitvaartbegeleider of afscheidsvormgever, wat ik mooier vind klinken "gewoon mezelf ben." Hoe vaak ik niet te horen krijg dat het zo fijn is dat er geen stijve dame in pak met een badge op en haar verkoopkoffertje binnenkomt, maar gewoon een vrouw op gympen. Ik had bij wijze van spreken ook een vriendin kunnen zijn. Mensen ontspannen meteen. En er vindt gemakkelijk verbinding plaats. Waardoor de gesprekken veel makkelijker verlopen en we beiden genoeg te weten komen. Over onderwerpen die er toe doen. En ondanks het aanwezige verdriet, over een naderend afscheid.. wordt er ook veel gelachen kan ik je vertellen. Het zijn iedere keer weer bijzondere ontmoetingen. Waar ik ontzettend blij mee ben.


Ik ben enorm dankbaar voor wat ik doe en mag betekenen voor mensen in een laaste fase van hun leven of die van een geliefde. En vooral dat iedereen zichzelf kan en durft te zijn. Zo blijft er, hoop en zie ik, kostbare energie over voor kracht en liefde in plaats van dat die verloren zou gaan aan het moeten aannemen van een geforceerde houding. "Wees maar gewoon, dan doen we al gek genoeg" zei mijn moeder altijd...


Kijk voor meer informatie over mijn werkwijze en nog meer waardevolle reviews op: https://www.dagliefste.nl/reviews-betrokkenen-dagliefste
59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page