top of page

Een laatste rit door de bollenstreek...


Net voordat afgelopen paasweekend de sneeuw de paaseieren verstopte, scheen de zon uitbundig en ben ik met mijn mehari langs de bollenvelden gereden. De passagierstoel had ik er voor deze gelegenheid uitgehaald. Om zo voldoende plaats te maken voor een prachtige rieten uitvaartmand van #GreenCoffins.


Het hele jaar door met droog weer, zet ik onze mehari in als "rouwvervoer". En gezien de reacties van voorbijgangers die ik tijdens mijn rit met de mand maakte, zijn heel veel mensen blij dat dit soort initiatieven binnen de uitvaartwereld ontstaan. Anders, vernieuwend, zo mooi en minder "zwaar".


Afscheid nemen, ook door de dood, is een wezenlijk ondedeel van ons leven. Het is heel gezond om daar tijdens het leven vaker en makkelijker over te kunnen en mogen praten. Afscheid nemen gaat gepaard met verdriet. Ook dat is gezond. Want door het verdriet wat we voelen, beseffen we wat voor ons zo dierbaar is. Met Dagliefste probeer ik daar vooral de aandacht op te vestigen. Koesteren, eren en vieren waar we zo van houden in het leven. Dat probeer ik zo volledig mogelijk in een afscheid of uitvaart te verwerken. Alle wensen ten aanzien van het inkleuren van de dag, het vervoer, en de locatie.


Een uitvaart hoeft niet meer achter zware gordijnen of in besloten ruimtes plaats te vinden. Rouwen om een geliefde, zijn of haar leven eren en prachtige herinneringen vieren mag ook op een wijze en op locaties gebeuren waar het dagelijkse leven plaatsvindt.


Rijden met een mehari door de bollenstreek, dansen met je blote voeten op het zand van het strand, verhalen vertellen aan lange tafels tussen de tulpenvelden, picknicken op kleden in de duinen of een tocht met fluisterbootjes op een meer.... Een dag van vieren, eren en herinnenren van alles wat liefde is.


Langzaam tuf ik met mijn witte autootje en een mand met roze tulpen op de deksel langs de bollenvelden, en zwaai naar de mensen die op de fiets voorbij rijden, en mij lachend aankijken en roepen...."wat mooi dat dit kan...!"


www.dagliefste.nl






37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page